26-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Угърчин, след като на 26 юли около 13.00ч. е установен да управлява лек автомобил в с.Лесидрен след употреба на наркотични вещества. Оралната проба Дръг чек 3000 е реагирало положително за метамфетамин и амфетамин. По случая е образувано бързо производство и работа продължават служителите на РУ Угърчин.

Още едно бързо производство е образувано в РУ Угърчин, след като в първите минути на днешния ден полицейски автопатрул е спрял за проверка в село Лесидрен лек автомобил, управляван от 23-годишен, местен жител. Пробата за наркотици на водача, извършена с орален тест – Дръг чек 3000 е дала положителен резултат за канабис. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ Угърчин и работата по случая продължава.

На 26 юли около 14.10ч. в Луковит, 51-годишен от София при управление на лек автомобил е загубил контрол върху превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в дърво. Водачът леко е пострадал, прегледан е и е освободен за домашно лечие. Пробата му за алкохол е отрицателна.

Вчера, около 14.30 ч. на път III-401, км. 18+520 с посока на движение от Угърчин към Ловеч, 23-годишен при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство и се е преобърнал в крайпътна канавка. При инцидента леко е пострадала 23-годишна жена, която е пътувала в същия автомобил. Пробата за алкохол на водача е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

В седмицата от 19 до 25 юли ловешките пътни полицаи са провели операция за подобряване на пътно-транспортната обстановка в града, в рамките на която са извършили проверка на множество МПС, констатирали са 64 нарушения, за които са съставили 15 акта и 47 глоби с фиш по ЗДВП.

За изтеклото денонощие огнеборците от районните служби за ПБЗН на територията на областта са реагирали на 11 сигнала са пожари на сухи треви.

– РС ПБЗН-Ловеч /3 сигнала: 2 за Ловеч и 1 за с.Александрово, при които са изгорели общо 30 дка. сухи треви

– РС ПБЗН-Троян/ 1 сигнал за запалени битови отпадъци в двор на къща в града

– РС ПБЗН-Луковит/ общо 5 сигнала: 3 за Луковит, при които са изгорели около 54 дка. сухи треви, 1 за Торос – 8 дка сухи треви и 1 за Карлуково-5 дка сухи треви

– РС ПБЗН-Ябланица / 1 сигнал, за пожар на 10 дка сухи треви и отпадъци в с.Златна Панега

– У ПБЗН – Угърчин / 1 сигнал за пожар на 35 дка сухи треви край с.Дерманци