От ОД на МВР Ловеч съобщават, че в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство, след като на 18 декември 54-годишна жена от Благоевград при управление на лек автомобил в Тетевен е спряна за полицейска проверка и е установено, че превозното средство не е регистрирано по надлежния ред. Работата по случая продължава.

На 16 декември служители на РУ Троян след проведени оперативно-издирвателни мероприятия са установили 60-годишен мъж от Априлци, който ден по-рано при управление на лек автомобил е избегнал полицейска проверка. Мъжът е криминално проявен и неправоспособен. Превозното средство е открито в имот в гр. Априлци, като при направената му проверка е констатирано, че е бракувано през лятото на тази година. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Троян.

49-годишен от гр. Искър е задържан за срок до 24 часа в РУ Ябланица, след като на 18 декември при управление на лек автомобил в с. Златна Панега е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че шофира след употреба на алкохол , с концентрация в издишания въздух 1.75 промила. По случая в РУ Ябланица е образувано бързо производство и работата продължава.

В седмицата от 9 до 16 декември на територията на община Троян е проведена специализирана операция насочена срещу битовата престъпност в малките населени места и подобряване на пътната обстановка в региона. Полицейските служители от РУ Троян са извършили проверка на 319 лица и 295 МПС, като за установени нарушения са съставили 10 акта и 104 глоби с фиш по ЗДвП, 22 акта по други закони и 3 лица са задържани.

На 16 декември, на територията на Ябланица и Тетевен, за времето от 09.00 до 13.00часа е проведена специализирана операция за подобряване на пътната обстановка. Проверени са 25 лица и 20 МПС, като за установени нарушения полицейските служители са съставили 1 акт и 9 глоби с фиш по ЗДВП и са връчени 3 електронни фиша.