От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават за пътен инцидент с ранени. На 10 май около 9.00ч. на път II-35, с посока на движение от гр. Ловеч към гр. Плевен, 57-годишен от Карлово при управление на товарен автомобил е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво.  При инцидента са пострадали двама пътници в превозното средство, на 53 и 55 години, които са откарани за преглед в ловешката болница.

Водачът е тестван с техническо средство за алкохол, като пробата му е отчела 0.38 промила в издишания въздух. Тестван е и за наркотици, като резултата е отрицателен. По случая е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за произшествието.

23-годишен от Луковит е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 10 май около 15.00ч. при извършена проверка на адрес обитаван от лицето, служителите на РУ Луковит са открили и иззели суха, зелена тревиста маса, с общо бруто тегло 6 грама. При тестване с полеви наркотест веществото е реагирало на канабис. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Луковит.

Служители на РУ Луковит разследват кражба на парична сума от частен дом в с.Бежаново. Сигнал за кражбата е постъпил около 08.00ч. на 10 май, като 43-годишна жена от селото е съобщила, че ден по-рано сумата е отнета от  помещение в частен имот. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.