krasotaibokluci6031658Павлин Иванов

Днес е прекрасен ден. Слънчев и топъл. Тревата търси най-доброто си зелено за да ни зарадва. Дръвчетата цъфнаха и са обсипани с безброй бели цветчета, напомнящи за приближаващата пролет.

Обиколих града. Би бил много красив, ако зависеше единствено от природата и нейното разбиране за хармония и свобода. Не бях снимал много отдавна, а така ми се искаше да вдишам чистият въздух, очите ми да виждат събуждането на цветята, а душата ми да усеща онази блажена ленност на почивния ден сред красивите кътчета на Ловеч.

Всички, които обичаме нашият град знаем, че той има всички предпоставки да се превърне в онзи дом, от който да не искаме да се откъснем никога. Това парченце земя, сгушено под „Стратеш“ в извивките на Осъма, заслужава доста повече любов, уважение и грижа.

krasotaibokluci6031632Не мога да не споделя, че днес много хора са навън, наслаждавайки се на прекрасното време. Едни се разхождат със семействата и приятелите си, други се грижиха за градинките направени от самите тях пред къщи и блокове.

Възхитих се на онези ловчалии, които в почивният си ден отделят време за градинката пред блока, за цветята пред къщи, за кварталното паркче, където децата им играят. Със своят труд, желание, усещане за красота, днес десетки хора правят Ловеч по-привлекателен.

Сигурно тези, които създават, са наясно, че въпреки техните услилия, има немалко хора, които рушат, изхвърлят отпадъците си където им падне, газят и мърсят, паркират колите си върху тревата и цветята, защото така им е удобно, неуважават желанието на своите съседи да направят околоблокивте пространства нормални, зелени, цветни, красиви, лепят некролози, плакати и всякакви важни единствено за тях обяви върху дървета, стълбове, будки ..

krasotaibokluci603166-1Никога не съм намирал отговор на простият въпрос: Защо на част от хората им харесва да живеят в мизерия?

Не разбирам! Гледат филми, пътуват, виждат, кефят се, когато попаднат на красиво и поддържано място и въпреки всичко, когато се върнат у дома, стават пак същите непукисти и идиоти! Нямат желанието да излязат от калта и боклуците, които самите те създават.

Два свята – единият на имащите нужда да живеят нормално, в добра среда и друг, на шепа тъпанари, съсипващи всичко, до което се докоснат.

Една немалка част от българите разбират единствено от сила – глоби, актове, рестрикции, за да се държат нормално. Ако това е единственият начин, добре, нека така да бъде!

krasotaibokluci603161Ще ви помоля, да снимате, да споделяте, да пишете, да сигнализирате, за да може всеки, който съсипва, мърси, създава мизерия, да бъде попарен!

Както виждате, като директор на „ЕКО“, заедно с десетките служили на фирмата, всеки ден полагаме усилия вършейки си добре работата, за да бъде Ловеч различен – приветлив, поддържан, чист и красив. Приемете го като лична война, ако искате, но не позволявайте на шепа мърлячи да съсипват града ни!

Това, което лично аз мога да гарантирам е простичко:

  • Независимо колко некролога, обявки, плакати, отново бъдат залепени на забранени места, ще бъдат махани и чистени ВСЕКИ ДЕН
  • Независимо колко боклуци бъдат нахвърляни, ще бъдат изчистени
  • Градинките и публичните площи ще бъдат поддържани и чисти, независимо от нежеланието на шепа хорица да се съобразяват с правилата, законите и наредбите на Община Ловеч

Помогнете ми, за да можем да живеем заедно и добре в един хубав град!

1 коментар

Comments are closed.