Във връзка с неправилно паркираните коли по тротоарите и зелените площи на града, кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се обръща към гражданите с призив за разумно и отговорно поведение.

В днешната пътна обстановка е наложително всички ние да сме изключително отговорни, да проявяваме високо съзнание, когато участваме в движението по пътищата. Това отношение е крайно необходимо, когато паркираме нашите МПС на неопределените за това места. Паркирайки по тротоари и зелени площи, водачите възпрепятстват пешеходците. Необходимо е да помислим най-вече за възрастните хора и майките с деца, които трудно минават с колички по заетите с коли тротоари. Това ги принуждава да ползват уличното платно, а това е опасно.

Необходимо е да проявим гражданско съзнание, да зачитаме правата на другите участници в движението и да мислим какво свободно място оставяме, когато паркираме.

Благодарение на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Ловеч, както и на отдел „Контрол и сигурност“ в Община Ловеч се следи и съответно се санкционират констатираните нарушения.

Но ние считаме, че не всичко се оправя със санкции. Затова апелираме към Вашето високо съзнание, към интелекта Ви и чувството за отговорност. Вярваме във Вашата убеденост в необходимостта от законност и ред. Идеята е не само да глобяваме и наказваме, а да запалим в съзнанието онази сигнална лампа, която да ни подсеща да не нарушаваме правилата.

Всички имаме интерес от свободни улични платна и тротоари. Това е в интерес и на Спешна помощ, на пожарната и полицията. Но най-вече на пешеходците.

Обръщам се също и към работещите в различните администрации да дават личен пример. Същевременно Община Ловеч ще продължи да работи за осигуряване на повече паркоместа на платените и на свободните паркинги.

Да бъдем отговорни и разумни граждани!

Корнелия Маринова,

Кмет на Община Ловеч

24.10.2018 г.

2 коментара

  1. Г-жо Кмет, в продължение на Вашия призив: Имам предвид входа на Лч от Троян. Ежедневно в нарушение са спрени голям брой автомобили! Защо в ляво на входа на алея Баш бунар /там има площадка която не се използва/ не се направи малък паркинг, който ще поеме автомобилите на работещити и тези които спортуват по алеята!?! Знам ще подразня някои, но помислете и вземете приемливо решение!?!

  2. Като няма къде да се паркира до панелките , на терасите ли да ги качваме , направете паркинги и тогава може дз говорите и глобявате !

Comments are closed.