Училищна Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици, ще приема кандидатури на ученици в 3-4 клас за обучението си по „Дигитални науки“ и в
5-7 клас за програмата „Разработка на игри“ в Ловеч до 15. октомври. Участието в ИТ програмите е безплатно, а кандидатстването за тях става през сайта на Училищна Телерик Академия.

В школата по „Дигитални науки“, учениците ще развият ключови дигитални умения, креативността и логическото си мислене.

В школата по „Разработка на игри“, учениците ще се запознаят със света на технологиите и ще напишат първите си редове код.

Обученията ще се провеждат в рамките на учебната година и ще са с продължителност 72 часа. Програмите в гр. Ловеч се реализират в сътрудничество с регионална библиотека „Проф. Боню Цонев“, Община Ловеч и с подкрепата на Фондация „Веселин Калчев“, и дарители от гр. Ловеч.

Кандидатстване и приемен тест

Процесът на кандидатстване става онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия и включва попълване на форма за кандидатстване, както и приемен тест до 15 .октомври.

Повече информация за програмите може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.

 

# # #

За допълнителна информация: telerikacademy.com/school или във Facebook.

Училищна Телерик Академия е най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 3-ти до 12-ти клас в България. Нейната мисия е да подготвя следващите поколения за професиите на дигиталното бъдеще с интерактивни програми, достъпни за всички ученици.

От създаването ѝ през 2010 г. до днес, тя е обучила над 20 000 деца и младежи на възраст между 7 и 18 г. на програмиране и дигитални технологии. Изследване потвърди, че програмите на Училищна Телерик Академия помагат на учениците да усвоят широк спектър от дигитални и когнитивни умения, да се развият като личности, както и най-важното – голяма част да намерят своята професионална реализация в България!

За контакт, Училищна Телерик Академия

 

Еmail: school@telerikacademy.com