Община Ловеч е сред лидерите в бизнеса на Балканите, това сочи получената награда на Осмото издание на годишните награди BALKAN BUSINESS AWARDS 2022. Събитието беше на 25.03.2022 г. в Банско, а наградата получи заместник-кметът на Община Ловеч Даниел Колев. Това съобщават от пресцентъра на Община Ловеч.

Ловеч е една от най-бързо развиващите се общини на Балканите, сочат организаторите от агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън.

„Наградата е голяма чест за Община Ловеч. Имам удоволствието да предам поздравите и благодарностите на нашия кмет г-жа Корнелия Маринова. Радвам се, че нашите усилия за пореден път са забелязани. Ще продължим да работим за създаване на добри условия за бизнеса и пожелавам това и на останалите общини“, каза при връчването Даниел Колев.

През последните шест години община Ловеч показва качества, които я характеризират като устойчива, балансирана и със стабилна бизнес среда. Това става благодарение на съвкупност от много фактори, включително местната власт, които оказват положително въздействие върху бизнеса.

На макроикономическо равнище Ловеч отчита подкрепата на държавата, както и възможността да използва различните европейски програми, чрез които да подобри инфраструктурата в индустриалните райони. В мотивите са заводът на германската VOSS Automotive край Ловеч, фирмите ANSA BORIMA и „Болан“, фотоволтаичният парк край село Славяни на „Йотов и син“ ООД, както и производителят на електрически автомобили Next.e.Go с инвестиция за 140 млн. евро за нов завод.

Най-мащабният бизнес форум на Балканите се организира с партньорството на Посолството на република Косово в България, Посолството на република България в Прищина, Търговско-промишлена камара на Косово, Министерство на индустрията и търговията на Косово, Българска търговско промишлена палата, Българо-турска търговско-индустриална камара и други.

Раздадени бяха и други златни статуетки. Балкански лидер в опазването на околната среда стана албанската компания Lajthiza Invest SH.A, която е финалист в категория ГРАН ПРИ на Балканските бизнес награди 2022, съобщават от ВИП Комюникейшън.