Най-новият спектакъл на Ловешкия театър „Дон Кихот” беше посрещнат с аплодисменти от публиката. Премиерата на 15 юни 2022 г. показа един нетрадиционен подход към класическия роман на Сервантес. По този повод кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която беше в залата, изпрати кошница цветя и поздравителен адрес до създателите на спектакъла. Той беше прочетен на финала от сцената от директора на театъра Биляна Петрова. В посланието се казва:

„Вече четири века човечеството разчита смисъла и примера на великата двойка Дон Кихот и Санчо Панса,  Сега с това се е заел и нашият театър, навярно за да открие във всеки един от нас онази частица лудост и чист идеализъм, без които животът ще е сив и скучен. И само с тяхна помощ човек има сили да се изправи достолепно срещу вятърните мелници и вражеските армии, без страх и с Божия помощ. Нека поздравим творците за смелостта и таланта да пресъздадат вечната битка между полета на човешкия дух към съвършенство и приземяването му в грубата реалност. И да помним завета на Дон Кихот, че свободата е най-висшето благо!“

Спектакълът беше изгледан и от председателя на Общинския съвет Петър Цолов, от областния управител Виктор Стойчев и други официални лица.

Спектакълът „Дон Кихот” е под режисурата и адаптацията на Кристиана Бояджиева. Участват актьорите Боряна Бабанова, Георги Грозев, Диана Спасова, Йордан Петков – Дуньо, Явор Костов – Яша и Янислава Линкова. Сценография и костюми – Кирил Наумов, музика – на Мартин Костакиев, фотография, плакат и мултимедия – Драгомир Димчев.