Премиерата на алманах „Мостове 2018“, издание за култура и общество, ще се състои на 28 февруари 2019 г. от 17.30 часа в Клуба на дейците на културата в Ловеч. Това съобщи на пресконференция кметът Корнелия Маринова в присъствието на зам.-кмета Венцислав Христов.

Годишното издание събира творци от различни поколения, но всички са свързани с Ловеч. Алманахът е панорама на случващото се в литературата, изобразителните изкуства и културата на Ловеч, като е своеобразен преглед на духовността в нашия град.

В „Мостове 2018“ са представени поетични творби на 24 поети, 13 белетристи, осем документалисти и критици, както и над 40 художници. В пълноцветните страници са представени репродукции от „Есенния салон 2018“ и пленера „Синя зона 2018“.

Изданието се финансира от Община Ловеч за 14-та поредна година. Издава се от Община Ловеч и Клуба на дейците на културата и се е утвърдило като форум на местните творци.

Тази година авторите са подбрани от Жанина Илиева и Владимир Винев, художник е Тихомир Витков, корицата е дело на Валентин Узунов.

Графичният дизайн е на издателство „Инфовижън“ – Ловеч.