През изтеклото денонощие на територията на ОД МВР-Ловеч са регистрирани общо 9 пътно-транспортни произшествия, от които 6 леки и 3 тежки , с 5 пострадали.

Около 12.20ч. на ПП I -3 км 143+950  посока гр. Луковит, 76-годишен водач на лек автомобил при движение с несъобразена с атмосферните условия скорост, е загубил контрол над превозното средство и на десен завой е напуснал пътното платно. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна, прегледан е в болнично заведение и е освободен.

На 08 октомври около 12.05ч. на пъровокласен път I-4 в района на с. Българене,  71-годишен мъж от София при управление на лек автомобил на мокра пътна настилка е загубил контрол върху управлението, навлязъл е в насрещната лента и се е ударил в товарен автомобил движещ се там.  При инцидента леко е пострадала 56-годишна пътничка от лекия автомобил. Водачите са тествани за алкохол, като и двете проби са отрицателни. На водачът на лекия автомобил е съставен акт за административно нарушение на ЗДВП.

Отново вчера около 16.00 ч. на пътя от с.Дебнево към с. Орешак, 50-годишна жена от Троян при управление на лек автомобил е загубила контрол над превозното средство и на дясна крива е напуснала пътното платно, след което автомобилът се е преобърнал в коритото на река Видима.

При инцидента са пострадали водачката и 55-годишен пътник. Двамата са прегледани в болница, като жената е с фрактура на раменна кост, а пътникът е с шийна травма, като същите са без опасност за живота и са освободени за домашно лечение. Пробата за алкохол на водачката е отрицателна.