58-годишен от Тетевен е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 22 януари около 14.00 ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол, извършена с техническо средство е отчела 1.26 промила в издишания въздух. Мъжът е дал кръвна проба за анализ, а по случая е образувано досъдебно производство.

На 20 януари около 21.00ч. в Троян, полицейски автопатрул е спрял за проверка лек автомобил, с водач 39-годишен от Тетевен. Мъжът е тестван с техническо средство за наркотици, като пробата е отчела наличие на амфетамин и метамфетамин. Водачът не е давал кръв за анализ. Задържан е за срок от 24 часа в РУ Троян, а по случая е образувано бързо производство и работата продължава.

45-годишен от Троян е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 22 януари около 14.30 ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и пробите му за алкохол и наркотици са отчели положителен резултат. Техническото средство за алкохол е отчело 1.62 промила в издишания въздух, а пробата за наркотици е реагирала положително на канабис. На водачът са съставени 2 акта за нарушение на ЗДвП и е отказал да даде кръвна проба за анализ. Образувани са две бързи производства и работа продължават служителите на РУ Троян.

50-годишен жител на с.Български извор е подал сигнал в РУ Тетевен, че на 20 януари от паркинг «Добревски» в селото, където той работи, е откраднат велосипедът му. Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които служителите на УП Български извор са установили и задържали 60-годишен от с.Кирчево, като заподозрян за кражбата. Велосипедът е намерен и иззет по съответния ред, а по случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство и работата продължава.

32-годишен от с. Борима е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 21 януари в жилище обитавано от лицето, полицаи са открили и иззели наркотични вещества – метамфетамин, с бруто тегло 13.36 грама. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служителите на РУ Троян.