От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, за задържани дрогирани и пияни шофьори през почивните дни в област Ловеч. На 16 септември  около 11.00 часа в с. Глогово, полицейски автопатрул е спрял за проверка лек автомобил, с водач 38-годишен, жител на същото село. Водачът е тестван с техническо средство за алкохол, като пробата му е била отрицателна, но тестването за наркотичини вещества е отчело наличие на метамфетамин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, по случая е образувано досъдебно производство и са съставени 3 акта за нарушение на ЗДвП.

21-годишен от с. Глогово е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като на 17 септември около 12.00 ч. при управление на лек автомобил по пътя за с. Гложене е спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Тетевен.

45-годишен от Глогово е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен след като в петък, в хода на провеждаща се операция по пътна безопасност, при управление на мотопед без регистрационен номер е спрян за проверка и е установено, че не притежава и свидетелство за правоуправление. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Тетевен.

22-годишен от Априлци е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 17 септември около 00.30ч. на улица в града, при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка и пробата за алкохол направена с техническо средсто е отчела 1.88 промила в издишания въздух. По случая в РУ Троян е образувано бързо производство и работата продължава.

В РУ Ловеч е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 24-годишен от София, който в петък вечерта е установен да управлява лек автомобил по пътя от Летница към Крушуна след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2.19 промила. Работа по случая продължават служителите на РУ Ловеч.

25-годишен, криминално проявен от Троян, е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 16 септември е спрян за проверка в града и е установено, че държи в дрехите си пакетче с бяло, прахообразно вещество. При полеви тест веществото е реагирало на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 16, 17 и 18 септември на територията на общините Луковит, Угърчин и Тетевен е проведена полицейска операция, с цел засилен контрол на движението по пътищата, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на общо 129 лица и 117 МПС, като за установени нарушения са съставени 11 акта и 19 глоби с фиш по ЗДВП.

През почивните дни на територията на област Ловеч са регистрирани 3 пътнотранспортни произшествия, при които леко са пострадали 5 човека и са нанесени материални щети по превозните средства.