От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават за множество нарушения и инциденти през почивните дни, станали на територията на област Ловеч. На 04 декември около 00.30 ч на пътя от с. Лесидрен към с. Кирчево, 18-годишен от с.Български извор при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство и е напуснал пътното платно, като е катастрофирал. При инцидента е пострадал 19-годишен пътник в превозното средство, който е откаран за лечение в ловешката болница. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

През почивните дни на територията на областта са регистрирани още 3 пътни произшествия, при които са пострадали леко 4 човека и са нанесени материални щети по превозните средства.

24-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като на 04 декември около 05.30ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алккохол, с концентрация в издишания въздух 1.35 промила. По случая е образувано бързо производство.

На 05 декември в РУ Ловеч е задържан 53-годишен мъж от Горско Сливово, който около 22.30ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, с показания на техническото устройство «Дрегер» от 2.31 промила. Образувано е бързо производство

На 03 декември около 22.30ч. в Тетевен автопатрул на местното РУ е спрял за проверка лек автомобил, управляван от 23-годишен и двама 19 годишни пътници. Непосредствено преди проверката един от пътниците е изхвърлил на земята опаковка, в която е открита суха, тревиста маса с тегло около 4 грама. При тестване на веществото с полеви наркотест, то е реагирало на канабис. По случая за срок до 24 часа е задържан 19-годишен младеж, а в РУ Тетевен  е образувано досъдебно производство

На 04 декември около 20.30ч. в РУ Тетевен е получен сигнал за възникнал скандал, в частен дом в града, между 60-годишния домакин и 42-годишния му съсед, който му е гостувал. По данни на подаващия сигнала, лицата са употребили алкохол, след което са се скарали и са се сбили. При инцидента са пострадали и двете лица, като 60-годишният е откаран за лечение в болнично заведение, с порезни рани по тила и гърба. По случая е образувано досъдебно производство и криминалисти от РУ Тетевен изясняват всички детайли около възникналия инцидент.

47-годишен мъж от тетевенско село е установен като извършител на кражба на градински инструменти, посуда, уреди за грил, метални скари и др. от вила в с.Голям извор. До разкритието се е стигнало след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Тетевен, а част от отнетите вещи са установени и иззети по съответния ред. Работата по случая продължават служителите на РУ Тетевен.