От ОД на МВР Ловеч съобщават, че на 22 септември около 11.00 часа в Ловеч, полицейски автопатрул е спрял за проверка лек автомобил, с водач 26-годишен. Водачът е тестван за наркотици с техническо средство, като е отчетен положителен резултат за наличие на амфетамин и метамфетамин. Съставен му е акт за нарушение на ЗДвП и е дал кръвна проба за анализ, след което е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч.

На 22 септември около 08:30ч. на път lov -1093, км. 3+000, 65-годишен при управление на лек автомобил на пътя Луковит-Карлуково е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е преобърнал встрани. При инцидента са пострадали леко трима пътници, които са прегледани и освободени за домашно лечение, а водачът е откаран за лечение в плевенска болница. Пробата му за алкохол е отрицателна. Причините за произшествието се изясняват от РУ Луковит.

През трите почивни дни на територията на областта са регистрирани още 4 леки пътни произшествия, при които са пострадали 6 човека.

45-годишен от Троян е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 24 септември около 23.40 ч. при управление на лек автомобил в Летница е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол извършена с техническо средство е отчела 2.46 промила в издишания въздух. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.