Празникът с кауза, организиран на 1 юни от учителите Лилия Сиракова и Мартин Симеонов в парка „Стратеш“, събра 1355 лв от дарения. Средствата са за детското отделение на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“.

Занимателни игри, щафета с викторина, спортни танци, игра на федербал и дама, творчески кът събраха близо 300 малчугани. Те се включиха в забавленията заедно с родителите си, които и дадоха своята лепта за каузата. Предвиден бе и пикник за отмора, на който децата след играта похапнаха здравословни храни – ябълки, моркови, краставички, домашни кексчета с боровинки и фурми с пълнеж от лешников тахан. Имаше и банани, минерална вода и натурален ябълков сок.

Правим това за децата, да ги зарадваме, а и за града си, коментира Симеонов. Зареждат ни усмивките на децата, искахме те да усетят любов и свързаност с родителите си и заедно да съпреживеят различни моменти, добави той.

Самият Марти е баща на три деца, за празника много помогнала и съпругата му Ралица.  Лили има две деца, скоро й се наложило да престои в детското отделение на болницата и останала впечатлена от обстановката и отношението на персонала. Но едно педиатрично отделение винаги има нужда от още оборудване, материали и консумативи и затова решихме да организираме празника, при това навръх 1 юни, за да помогнем и ние с нещо, каза Марти, който се занимава и с кондиционни тренировки на деца.

С дарените средства ще бъдат закупени три бойлера, абокати и термометри, които ще бъдат предоставени на отделението в следващите дни.