Ние от ПП БРИГАДА предлагаме:

Въвеждане на лична отговорност на всеки държавен служител.

Не е справедливо данъчните закони да са приети основно в полза на държавния служител, който издевателствува над трудолюбивите хора и бизнеса, без да носи лична отговорност. В системата работят държавни служители, които понякога изпитват ненавист към един успял бизнесмен.

В повечето случаи при една данъчна проверка те констатират нарушения просто хей така, или да бъдат похвалени от своите началници и да пораснат в системата. От друга страна в тази система са назначени служители на принципа на шуробаджанащината. Те са инструктирани на всяка цена да констатират нарушения, за да се пълни държавната хазна и да може тази пирамидална структура да генерира приходи от милиарди левове, като в последствие вожда на системата си купува няколко изтребители или раздава няколко кредита в Банката за развитие, от които предполагаемите комисионни само за него и приближените му са в милиарди.

Та нали НАП е партньор на бизнеса. Нали бизнеса си плаща своята лепта. Но разликата е, че чиновниците не подхождат партньорски.

БРИГАДА предлага – отпадане на предварителното изпълнение по време на обжалване. Изчистване на системата от неграмотни чиновници, които не зачитат практиката на ВАС. Защото едно триинстанционно обжалване понякога трае няколко години, а бизнеса банкрутира поради запорирани и възбранени активи от публичните изпълнители, а наглостта стига до там, че след като човека е обезкостен, се подава и на прокуратурата, която го довършва. Ето това ежедневно отношение на системата към Народа ще променим. И в крайна сметка, ако върховния съд отмени акта за начет – самия държавен служител справедливо и реципрочно да стане клиент на същата система и да отговаря с личното си имущество.

Само тази мярка ще промени отношението на държавния служител към хората. С горните мерки, които предлагаме с въвеждането на 5% единствен данък върху оборота, тази администрация просто ще се стопи. Нека да ходят на свободния пазар и да произвеждат ценен краен продукт за обществото.

 

Платена публикация по договор.

Възложител ПП БРИГАДА