Вчера при Областния управител на гр. Ловеч е внесена подписка от над 190 жители на с. Лисец общ. Ловеч, защото през селото преминават тежкотоварни автомобили, които обслужват строежа на пътен възел по АМ Хемус. Подписалите се се оплакват, че централната улица, както и други улици, водещи до обекта, са силно повредени, а вибрациите повреждат ВиК тръбите и стените на къщите и оградите.

За тях е ясно, че няма друг достъп до мястото на строежа, но искат гаранции, че шосето ще бъде поправено и поддържано, както и срок, в който ще стане това. Никъде няма указателна табела за проекта, която да дава подобна информация. Подобен сигнал, но единичен, е имало и в съседното село – Баховица.

След като преди седмица областният управител поиска от община Ловеч проверка на разбита улица и мост в с. Баховица от тежката механизация за автомагистралата, днес той изпрати до кмета Корнелия Маринова писмо за същия проблем в с. Лисец.

В сигнал до инж. Светослав Славчев, подписан от 190 жители на Лисец, се изтъква, че поради преминаване на тежкотоварни автомобили, обслужващи изграждането на пътен възел на автомагистрала „Хемус“, пътната настилка в селото е трайно увредена, а на места почти непроходима. Хората търсят съдействие за възстановяването й и настояват за механизми, чрез които фирмите изпълнители да проявят отговорно отношение.

Постъпилата подписка областният управител изпрати по компетентност на община Ловеч с копие до Областното пътно управление, като поиска извършване на проверка на фактите и предприемане на съответните действия, за което да бъде уведомен.