savzaplati3101141Слави Иванов предложи заплатата на съветниците да бъде 1 лев за заседание и по 1 лев за участие в комисии. Съветниците с 11 гласа “Против”, 6 “Въздържал се” и само 5 гласа “За”, отхвърлиха предложението.

Общинските съветници на сесията си вчера определиха начина на формиране на възнагражденията си. Считано от 1 януари т. г., те ще получават за всяко едно участие в заседание на общинския съвет възнаграждение в размер на 30 на сто от средната брутна работна заплата в общинската администрация за съответния месец, а за всяко едно участие в заседание на комисия 20 на сто. Общият размер на получаваното възнаграждение не може да бъде повече от 70 на сто от средната брутна работна заплата в общинската администрация за съответния месец.

     Това бе записано и в изменението на Правилника за организацията и дейността на общински съвет – Ловеч, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандата 2011-2015 г. Предложенията направи председателят Тихол Тихолов.  Целта е синхронизиране на Правилника със Закона за местното самоуправление и местната администрация, в който са направени изменения по отношение на възнагражденията на общинските съветници. Според тези изменения (публикувани в Държавен вестник на 3 януари т. г.) за община като Ловеч (с население до 100 хил. души) общият размер на възнаграждението на общинския съветник за един месец не може да бъде повече от 70 на сто от средната брутна работна заплата на общинската администрация за съответния месец.

     Правилникът бе изменен с гласовете на 24-има съветници от общо гласували 26, един бе „против“ и един „въздържал се“. Начинът на формиране на възнагражденията бе подкрепен от вота на 20 съветници от общо гласували 23-има, един бе „против“, двама се въздържаха.

16 коментара

  1. Ей, като ви чете човек, голяма работа сте! революция в чаша вода. Нито някой ви пита, нито се съобразява какво искате. Нали демокрация искахте. На ви я 🙂 Ще разберете от къде изгрява слънцето, ще си спомняте за бай Тошо, ама го няма вече. Преди демокрацията като искаш нещо, отиваш където трябва и проблема е решен. Колко пъти за последните години ходихте на море, а? По тошово време, всяка година на море, на балкан, където си искаш. Хак ви е, като не знаете какъв ви е интереса

  2. Абе, ей, не сте изкарали стотинки за куршумът с който човек да ви застреля веее, ейййй, маскари.

  3. Ехххх, жива да не бях бееее………..

  4. 🙁

  5. Да им еба майката на тия мийлюзи дето нищо не правят за града

  6. Увеличението на заплатите на съветниците по параграфи в сравнение с 2013 г.
    § 02-00 Възнаграждения 188,01 %
    § 05-51 Осигурителни вноски от работодател за ДОО 141,87 %
    § 05-60 Здравно-осигурителни вноски от работодател 104,44 %
    § 05-80 Вноски за допълн. задължително осигуряване 310,97 %

    Месечната заплата на съветник е скочила на 455 лева и допълнително се добавят осигуровките.

  7. Официалната информация по темата от сайта на ОбС

    “Общинските съветници определиха начина на формиране на възнагражденията си
    Общинските съветници на сесията си вчера определиха начина на формиране на възнагражденията си. Считано от 1 януари т. г., те ще получават за всяко едно участие в заседание на общинския съвет възнаграждение в размер на 30 на сто от средната брутна работна заплата в общинската администрация за съответния месец, а за всяко едно участие в заседание на комисия 20 на сто. Общият размер на получаваното възнаграждение не може да бъде повече от 70 на сто от средната брутна работна заплата в общинската администрация за съответния месец.

    Това бе записано и в изменението на Правилника за организацията и дейността на общински съвет – Ловеч, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандата 2011-2015 г. Предложенията направи председателят Тихол Тихолов. Целта е синхронизиране на Правилника със Закона за местното самоуправление и местната администрация, в който са направени изменения по отношение на възнагражденията на общинските съветници. Според тези изменения (публикувани в Държавен вестник на 3 януари т. г.) за община като Ловеч (с население до 100 хил. души) общият размер на възнаграждението на общинския съветник за един месец не може да бъде повече от 70 на сто от средната брутна работна заплата на общинската администрация за съответния месец.

    Правилникът бе изменен с гласовете на 24-има съветници от общо гласували 26, един бе „против“ и един „въздържал се“. Начинът на формиране на възнагражденията бе подкрепен от вота на 20 съветници от общо гласували 23-има, един бе „против“, двама се въздържаха. ”

    http://www.lovech.bg/wps/portal/!ut/p/c5/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3gLby9PS09LYwODUEdzA09vQw_30BBzQ_8gY6B8JE559yBzArrDQfbh1w-SN8ABHA3w6vcPNNL388jPTdUvyI0wyAxIVwQA16ciWg!!/dl3/d3/L0lDU0lKSWdrbUEhIS9JRFJBQUlpQ2dBek15cXchLzRCRWo4bzBGbEdpdC1iWHBBRUEhLzdfOEtKSTlJOTMwR05JNzBJQ0FDMU83RzE4RjEvU3VRM3I5ODI2MDA4NQ!!/?WCM_PORTLET=PC_7_8KJI9I930GNI70ICAC1O7G18F1029582_WCM&WCM_GLOBAL_CONTEXT=/wps/wcm/connect/lovechmunicipality/municipalcouncil/news/now310120142

  8. Слави Иванов даже може и да дава по 1 лев. Знаете ли че, жена му взема от ВиК над 1000 лв. заплата.

  9. Как не ги е срам, не са свършили работа за пет пари, на мен ми увеличиха заплата с цели 5 лв. и на шефът му се вижда много, бачкаме като хахави, а те …..
    горките, не им стигат парите. Ловеч обезлюдява, младите хора отиват в по-големите градове. Давайте, още си вдигнете заплатите.

  10. gorkite te tc tc tc

Comments are closed.