По предложение на Община Тетевен се разкрива нова автобусна линия Тетевен – Ловеч. Това реши вчера на заседание областната комисия по транспорт. Така транспортната свързаност между двата града се възстановява.

Линията е част от областната транспортна схема, маршрутните разписания по нея от квотата на Община Тетевен бяха закрити миналата година. През февруари т. г. единствената фирма, поела изпълнението на автобусната линия – от квотата на Община Ловеч, уведомява, че я прекратява заради липса на пътници. Така днес по предложение на Община Ловеч комисията по транспорт прие да бъдат закрити разписанията по автобусната линия – Ловеч – Лесидрен – Тетевен и Ловеч – Тетевен.

Новата автобусна линия, която предстои да бъде разкрита, ще е с два курса на изпълнение. В дните от понеделник до петък – тръгване от Тетевен в 8:00 ч. и пристигане в Ловеч в 9:45, като ще се преминава и през с. Голец (9:16), и обратно тръгване от Ловеч в 14:00 ч. и пристигане в Тетевен в 15:37 ч., без спиране в Голец. Заради пътуващите ученици в периода от 15 септември до 30 юни автобус ще има и в неделния ден – от Тетевен ще се тръгва в 16:00 ч., пристигане в Ловеч в 17:37, в обратната посока тръгване от Ловеч в 18:00 ч. и пристигане в Тетевен в 19:37, като маршрутът е през с. Изворче и с. Соколово.

За да стартира тази линия, предстои провеждане на процедура за възлагане на обществена поръчка за извършване на обществен превоз на пътници.