По повод продължаващите телефонни измами , криминалисти от ловешката полиция алармират гражданите: Не давайте пари на непознати по никакъв повод!!!

ОД МВР-Ловеч напомня  да бъдете бдителни и да не се доверявате, когато:

На стационарен /домашен/ телефон се обажда лице представящо се за полицейски служител, като използва званието “комисар” или “инспектор”. Непознатият съобщава на “жертвата” си , че в момента се провежда специализирана полицейска операция по отношение на организирана престъпна група занимаваща се с телефонни измами или извършваща престъпна дейност от всякакво естество.

Непознатият, представящ се за полицейски служител иска съдействие от жертвата на телефонна измама изразяващо се в събирането на всички налични пари и ценности, които да остави извън дома на посочено от него място. ПОМНЕТЕ!!!!

Не съществува практика държавни служители да събират пари чрез телефонно обаждане или в найлонови торбички хвърлени през балконите!

Съветваме Ви незабавно да прекратите разговор от подобен вид и да се свържете незабавно с най-близките си роднини и да потърсите помощ на тел. 112.

– Не правете плащания под какъвто и да било предлог, след поискани суми в телефонен разговор.
– Не се доверявайте на непознати лица и не предоставяйте лични данни по телефона.

Пресцентър ОД МВР-Ловеч