По обвинение на Окръжна прокуратура – Ловеч тримата извършители на грабеж, придружен с убийство на възрастен мъж в с. Български извор са осъдени на общо 51 години затвор. Делото е разгледано по реда на съкратено съдебно следствие при което подсъдимите се признават изцяло фактите изложени в обвинителния акт на прокуратурата.

Радко Б.  е  осъден на 25 години  лишаване от свобода при строг режим.

Наказанието на Божидар Г. и на Мирослав Е. е по 13 години  лишаване от свобода при строг режим. Съдът е уважил и гражданските искове за съпругата и дъщерята на убития в размер на 33 400 лв. имуществени вреди и по 150 000 лв. за всяка за неимуществени вреди.

Радко Б., Мирослав Е. и Божидар Г.  са осъдени за това, че на 19.12.2016 г. в с. Български извор, Ловешка област,  в съучастие, чрез взломяване на метална каса отнел от владението на Иван М. на 80 години  сумата от 25 000 лева и златни накити всичко на обща стойност 33 440 лв. без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят, като грабежът е придружен с убийството на 80-годишния мъж. По отношение на Радко Б. деянието е извършено при условията на опасен рецидив. Престъпление по чл.199, вр. чл.198, вр. чл.199 вр. чл.20 от НК.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд-В.Търново.

2 коментара

  1. Какво обжалване на присъдата….на гилотината и всички са квит.

Comments are closed.