Павлин Иванов

Снимка: "Ловеч онлайн"
Снимка: “Ловеч онлайн”

Вчера в Ловеч, по инициатива на ДПС, шест партии – БСП, АТАКА, ДПС, АБВ, „Движение Напред, България“ и „Движение 21“, са подписали споразумение за толерантност в предизборната кампания.

Според зам. кмета на Община Ловеч, който в момента е в отпуск за изборите – Ертан Хасан, толерантността е висша ценност. Подписвайки го, ние декларираме, че интересите на общината и жителите й са най-важните причини да участваме в изборите, е казал Хасан.
Споразумението включва 12 точки, сред които кандидатите да спазват Конституцията на Република България и законите на страната, да предлагат на гражданите разбираеми и адекватни решения за развитието на общините и населените места, да отхвърлят всички действия, свързани с разпространението на недоказани твърдения и компромати, независимо от техния адресат, както и действия, насочени към уронване на доброто име на опонента, да предложат качествен политически дебат, да водят кампанията с прозрачно финансиране.
Споразумението за политическа толерантност е отворено и към него може да се присъединят и останалите политически сили и техните кандидати, регистрирани за участие в изборите на 25 октомври

5 коментара

  1. В никой случай не е проблем, но проблемите в последните 2-3 десетилетия ги създават такива, като господата със споразумението!

  2. Преценявам хората по това в главата и сърцето, не в гащите. Това проблем ли е?

  3. debelaka май е фен на карабините………….?

    В тази страна има закони, хубави или лоши, ако ги спазваме, ще живеем далеч по-добре. А ако ни се вижда някой закон неправилен, трябва да се инициира неговата промяна, а не неговото неспазване!

  4. Петелът дрезгаво изкукурига.
    На какъв език ще водят агитацията извън митингите си е техен проблем. Не можете за забранявате на никого да говори на какъвто си иска език. Само глупаци могат да си мислят, че ще ограничат някого как да общува, само интелектуално олекотени- да си правят пи ар с тази тема.

Comments are closed.