Жанина Илиева

С литературно-музикален спектакъл ОУ „Васил Левски“ почете своя патронен празник на 18 февруари в двора на училището. В програмата участваха с поетична композиция четвъртокласници и петокласници, както и Вокалната група с ръководител Първолета Съботинова. С бурни аплодисменти бе посрещнато изпълнението на Михаела Бочева, която рецитира стихотворение за Апостола. Михаела е бъдеща първокласничка в ОУ „Васил Левски“.

„Щастлива съм, че днес вие, най-младите граждани на този град, се интересувате от дейността на Апостола на българската свобода, учите, творите и се гордеете с миналото на своя град. Това разбрах от вашите литературни творби, с които участвахте в училищния конкурс на тема „Гордеем се с теб, Апостоле“, от вашите презентации, от прекрасните детски рисунки, в които оживяват картини от нашата родина“. С тези думи се обърна към учениците директорът на училището Илица Петрова.

В словото си по повод патронния празник  тя посочи още, че резултатите от конкурсите показват колко умни и талантливи деца учат в ОУ „Васил Левски“. „Бъдете все така любознателни и търсещи, можещи и знаещи. Защото името на Левски задължава да вървите по пътя на знанието с всеотдайност и вяра“, каза Илица Петрова.

Над 300 ученици участваха в проведените в училището конкурси  и състезания. Директорът Илица Петрова връчи награди на победителите.

По-късно пред паметника на Апостола в Ловеч бяха поднесени цветя и венец от ученици и педагози.