Постоянните комисии на Общински съвет – Ловеч, ще заседават на 22 и 23 януари 2019 г. (вторник и сряда). Във вторник се събират четири комисии, останалите шест са в сряда.

Първа от 14.30 часа на 22 януари се събира постоянната комисия по здравеопазване с председател д-р Силвия Дулева. Тя ще разгледа седем точки, сред тях са молба за отпускане на финансова помощ, проекто-бюджет, капиталови разходи на Община Ловеч за 2019 г. и актуализирана тригодишна бюджетна прогноза за местни дейности 2019 – 2021 година.

Още – приемане на отчет за дейността на Общински съвет – Ловеч и неговите комисии за второто шестмесечие на 2018 година и годишен отчет за постъпилите заявления за достъп до обществена информация, както и заявление за освобождаване от такса за техническа услуга и такси по Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч при осъществяване на обществено значим проект на тема „Хипотерапия за деца с увреждания“.

Във вторник заседават още постоянната комисия по бюджет, финанси и европроекти с председател Петко Петков от 15.00 ч. в заседателната зала. Комисията за децата, младежта, спорта и НПО с председател Росица Маринова се събира от 15.30 часа, както и постоянната комисия по образование, култура, вероизповедания и международно сътрудничество с председател Иво Райнов, тя е от 16.10 часа.

Сред материалите за разглеждане са проекто-бюджетът, капиталови разходи на Община Ловеч за 2019 г. и актуализирана тригодишна бюджетна прогноза за мести дейности 2019 – 2021 година. Още – приемане на отчет за дейността на Общински съвет – Ловеч, и неговите комисии за второто шестмесечие на 2018 година и годишен отчет за постъпилите заявления за достъп до обществена информация.

Ще се гледа и отчет на плана за изпълнение на Програмата за младежките дейности в Община Ловеч 2014-2020 година за 2018 година, както и отчет за извършените дейности по Календара за спортните дейности на Община Ловеч за 2018 година.

Календарът за туристическите дейности на Община Ловеч за 2019 година също ще е на масата за разглеждане. Влиза и отчет за извършените дейности по Календара на туристическите дейности на Община Ловеч за 2018 г.

В сряда от 10,00 ч. в заседателната зала се събира Постоянната комисия по общинска собственост, устройство на територията, комунални дейности, екология и транспорт с председател Ангел Заимов.

От 11,00 ч. в заседателната зала се събира Постоянната комисия по икономическа политика, туризъм и приватизация с председател Димитър Димитров.

От 12.00 часа заседава постоянната комисия по обществен ред, сигурност и опасност на движението с председател Иван Иванов, заседават по шест точки.

От 13.00 часа заседава постоянната комисия по жалби и контрол на решенията на Общински съвет и мониторинг на обществени и възлагателни поръчки с председател Васил Василев. Комисията ще разгледа пет точки, между които приемане на Наредба за изменение на Наредбата за общинските жилища в Община Ловеч.

Комисията по социална, демографска и жилищна политика с председател Станимир Стоянов се събира от 13.30 ч. в кабинета на общинския съветник.

От 16.00 часа се свиква комисията на Венцислав Петрушев, която е по развитие на селските райони, земеделие и гори, тя ще разгледа осем точки.

Редовното заседание на Общинския съвет е на 31 януари, четвъртък, от 10 часа.