Поредното забавно лято в Ловеч ще стартира на 30 юни (четвъртък) 2022 от 18.00 ч. кв. „Уста Колю Фичето”. За петнадесета година детска глъч ще оглася ловешките квартали и центровете в селата Славяни, Дойренци, Малиново, Чавдарци, Пресяка и др.

Доброволците са замислили много спортни и занимателни игри, много усмивки и веселие. Като истински аниматори, те ще поддържат доброто настроение на децата и техните родители.  Всеки желаещ  ще си тръгне от детският празник с изрисувана „муцунка” и фешън татуировка.

Целите на „Забавно лято“ са свързани с по-доброто осмисляне на свободното време на децата през лятната ваканция, привличането на повече семейства, откъсване на децата от компютрите и създаване на условия за социални контакти сред природата, и на спортните площадки.  В игрите верни  помощници на доброволците на библиотеката ще бъдат приятелите от Български червен кръст.

Организатор на кампанията „Забавно лято” е Центърът за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”, финансирането е   по Програмата за младежки дейности на Община Ловеч.