Припомням, че ресорният зам. кмета по финансите Цветан Георгиев отговарящ за обществените поръчки:

Дипломира се като магистър по „Електрически машини и апарати“ в Техническия университет в Габрово, придобива втора магистратура по „Комуникационна техника и технологии“ в Русенския университет „Ангел Кънчев“. специалист по “Далекосъобщения”.

Припомням, че ресорният зам. кмета по строителството е Даниел Колев:

Дипломира се като магистър публична администрация СА „Д. А. Ценов“ – Свищов. Има стаж от 21 години в системата на МВР – Ловеч.

Павлин Иванов

Днес ще разгледаме пореден проект, в който заради системен проблем с обществените поръчки Община Ловеч е глобена с 116 254 лв.. С тази санкция, общата сума само по 5 проекта, достигна 866 265 лв..

Припомням, че 20 от общинските съветници одобриха искането на кмета Маринова, Община Ловеч да вземе нов кредит в размер до 1 милион и 200 хиляди лева! Парите естествено, ще ги връщат гражданите, най-вероятно, чрез повишаване на данъците! Това вече беше поискано веднъж.

Да се върнем към проекта, за който ни глобяват с нови 116 254 лв..

Този път става въпрос за проект „Ремонт, преустройство и обзавеждане на Професионална гимназия по ветеринарна медицина “Проф. д-р Димитър Димов”, гр. Ловеч“, който е под номер BG16RFOP001-3.002-0023-C04. Дата на стартиране  12.01.2017, дата на приключване  25.11.2019.

Общата стойност на проекта  е 1 299 980.00 лв., общо реално изплатени суми  са 1 135 589.53 лв.

 

Кратко описание на проекта

Проектното предложение предвижда:

-цялостно обновяване на образователната институция, съгласно констатациите и предписанията в техническия паспорт и докладите към него и предписаните ЕСМ в съответствие с нормативните и минимални изисквания за енергийна ефективност.

-ремонт на класни стаи,  учебни кабинети и лаборатории, съобразен със спецификата на учебното заведение

-проучване и проектиране промяна предназначението на третия етаж от източно крило на учебната сграда за обособяване на ученическо общежитие до 60 лица (обучаващи се в ПГВМ-Ловеч), чрез реконструкцията на съществуващи класни стаи в спални помещения, санитарно-хигиенни помещения и обслужващи зони, като част от цялостното обновяване на образователната институция.

-ремонт и преустройство на котелно помещение;

-ремонт на кухненски блок и столова (ученическото столово хранене е организирано с персонал на училището);

-ремонт на физкултурния салон и прилежащите към него съблекални;

– доставка обзавеждане на общежитие и оборудване на кухненски блок;

– рехабилитация на дворно пространство.

Конкретните мерки по цялостна модернизация на ПГВМ ще станат ясни след изготвянето на инвестиционния проект и подробните КС  и КСС. Предвид голямата площ на терена на училището-8899кв.м. и наличието на сгради, допълващо застрояване – гаражи, стари складове и обори, цялостно обновяване се предвижда само върху сгради, в които се предлагат единствено образователни услуги – учебната сграда, физкултурния салон и част от двора върху която са разположени спортни игрища. Поради това не са предмет на проектното предложение сградите:

– гаражи и работилници към тях, които са в добро състояние и

– складове и обори- с отпаднала необходимост, не се ползват от години, компрометирани са и не подлежат на възстановяване. ПГВМ Ловеч разполага с учебно опитно стопанство, в близост до града, с площ от 150 дка. В него са изградени ферма, клиника и аптека, с които се обезпечава практическата подготовка на обучаващите се.