Павлин Иванов

На брифинг на Областния здравен щаб проведе вчера, Старши комисар Милен Маринов от ОД на МВР Ловеч съобщи за започнали масирани проверки за изпълнение на мярката „домашна карантина“ на територията на област Ловеч. Вчерашните проверки са показали, че 8 човека от 53-ма, които са били по списъци на РЗИ, не са били открити на адресите си. Изготвени са протоколи, образувани са предварителни проверки, а днес са докладвани на съответните Прокуратури по обслужване.

6 сигнала са били за Районна прокуратура Троян и 2 за Районна прокуратура Ловеч, като става въпроса за Лесидрен и Кирчево, съобщи Директора на ОД на МВР Ловеч. Тези проверки ще бъдат ежедневни. Надявам се, следобед да имаме образувани 8 досъдебни производства.

С промените в закона, санкциите вече са много сериозни и затова искаме да покажем твърдост. Искаме да покажем, че неизпълнението на тези мерки ще бъде санкционирано!

Не сме оставили сигнали, получени от граждани на телефон 112, за човек поставен под карантина, непроверен! За съжаление обаче, има много фалшиви сигнали и невероятен ресурс отива за проверката на такива сигнали.

Много сигнали се получават и за нарушаване на заповедта на Министъра на здравеопазването.

От ОД на МВР напомнят, че санкциите за подаване на фалшиви сигнали към 112 са много сериозни! От Полицията призовават хората да бъдат отговорни.