22-годишен е установен като извършител на кражба на пари от частен дом в тетевенско, съобщават от ОД на МВР Ловеч. На 26 август в РУ Тетевен е получен сигнал от жителка на с. Галата, че от дома й е отнета сумата от 1200лв. Полицейските служители са провели незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които като извършител на кражбата е установен 22-годишен жител на селото.

По случая е започнала проверка и работа продължават криминалисти от РУ Тетевен.

На 26 август около 21 часа в РУ Тетевен е получен сигнал за възникнал скандал и последвал побой между двама мъже, които са в роднинска връзка. На място е изпратен полицейски екип, като в хода на процесуално-следствените действия е установено, че на 53-годишен мъж от с. Глогово са нанесени удари с брадва от негов 21-годишен роднина.

Пострадалият е откаран за лечение в болница, като по първоначална информация няма опасност за живота му.

Служители на РУ Тетевен продължават работа по установяване причините за възникналия конфликт и издирване на 21-годишния мъж. В РУ Тетевен е образувано досъдебно производство и работата продължава.

От полицията съобщават и за проведени полицейски операции на територията на област Ловеч:

Ябланица – от 20 до 25 август на територията обслужвана от РУ Ябланица е проведена специализирана операция, в хода на която са проверили 347 МПС и 368 лица, като за констатирани общо 84 нарушения са съставили 16 акта и 59 глоби с фиш по ЗДвП, 6 акта по ЗБЛД, 3 акта по Наредба №1 на Общински съвет Ябланица и са образували 1 досъдебно и 3 бързи производства.

Тетевен – в периода от 19 до 26 август в рамките на специализирана операция проведена на територията на общината, след извършени проверки за установени нарушения полицейските служители са съставили 9 акта и 35 глоби с фиш по ЗДвП, 2 акта и 5 глоби с фиш по ЗБЛД, връчили са 12 ел.фиша и са заснели 33 нарушения на скоростните режими.