От ОД на МВР Ловеч съобщават, че в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че за периода от 22.00ч. на 18 юли до 08.20 ч. на 19 юли в пространството между бл.322 и бл.316 в ловешкия ж.к. «Младост»,  в различна степен са унищожени/счупени прозорците на 5 превозни средства: «Рено Меган», «Фолксваген Лупо», УАЗ 425, «Фолксваген Пасат» и «Ауди А4».

Криминалисти от РУ Ловеч  продължават активно работата по установяване на извършителя на деянието.

От Полицията информират и за друг подобен случай. Служители на РУ Ябланица работят по установяване на местонахождението на 17-годишен младеж от с.Брестница, след като на 18 юли е получен сигнал, че лицето е счупило 5 pvc стъклопакета на прозорци и 2 стъклопакета на входни врати към частен дом в същото село. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В периода от 17 юни до 17 юли от къща в с.Горско Сливово са отнети мотокултиватор, електрическа косачка,  бензинова резачка, електрическа помпа за вода, телевизор, акумулатор и др. По случая в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 На 17 юли на територията обслужвана от РУ Луковит е проведена полицейска операция, с цел противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места. Полицейските действия са осъществени под ръководството на Районна прокуратура-Луковит и Окръжна прокуратура Ловеч. В хода на специализираната операция полицейските служители са обходили 12 населени места, проверили са 82 лица и 79 МПС,  като са констатирали общо 36 административни нарушения, за които са съставили 4 акта и 28 глоби с фиш по ЗДВП, 1 акт по ЗБЛД и са връчили 2 електронни фиша.