От ОД на МВР Ловеч съобщават за няколко пътни инцидента. На 10 октомври около 19.20 ч., на кръстовището образувано от път lov1056 и път lov1052 Ловеч-Лисец-Баховица са се ударили лек автомобил, с водач 63-годишна жена от с. Лисец и 73-годишен мъж, който е управлявал велосипед.

В резултат на сблъсъка е пострадал леко велосипедистът, който е прегледан в болница и е освободен за домашно лечение. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни. На водачката на лекия автомобил е съставен акт за нарушение на ЗДвП, а на велосипедиста – глоба с фиш по ЗДвП.

 В РУ Луковит е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 36-годишен от с. Карлуково, който на 11 октомври около 00.30 ч. при управление на лек автомобил в Луковит е спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.61 промила.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит и работата по случая продължава.

60-годишен от гр. Летница е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 10 октомври около 17.15 ч. при управление на лек автомобил в Летница е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че шофира след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух 2.51 промила. По случая в РУ Ловеч е образувано бързо производство и работата продължава.

Вчера, в резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Луковит, 25-годишна от с. Торос е установена като съпричастна към счупването на част от стъклата на лек автомобил паркиран в с. Градежница. Инцидентът е станал на 09 октомври около 13.30 ч. , а превозното средство е собственост на 25-годишен мъж от с.Брестница. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Тетевен.