Множество домови кражби през почивните дни в област Ловеч

От ОД на МВР Ловеч съобщават, че 56-годишен, криминално проявен мъж от Ловеч е задържан за срок от 24 часа в местното районно управление след като на 03 април около 11.30ч е направил опит да отнеме икона от храм „Св. пророк Илия“, разположен в ж.к „Младост“. По случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Луковит е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че от неустановена дата до 05 април е разбита наследствена къща в с. Ъглен и са отнети рендосвачка, бензинови лампи, ръчен свредел, бормашина и др. Работата по случая продължава.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и се разследва кражбата на  неустановен брой осветителни тела и 3 датчици за тях, извършена в периода от м.март до 05 април от подлез на бул. «Мизия» в града. Работата по случая продължава.

Служители на РУ Ябланица след проведени оперативно издирвателни мероприятия са установили четирима младежи от с.Орешене, на възраст от 15 до 17 години, които в нощта на 04 срещу 05 април са извършили кражба на моторен трион, ел.косачка и 4 разклонители от частен дом в селото. По случая е образувано досъдебно производство.

На 03 април в РУ Ловеч е получен сигнал, че от частен дом в с.Кирчево е отнета сумата от 135 евро и 20 лева. Незабавно към мястото са изпратени служители на РУ Угърчин, като в резултат на проведени издирвателни мероприятия по «горещи следи» е установен и задържан 17-годишен младеж от селото.  По случая е образувано е досъдебно производство и продължава работата по изясняване на цялостната фактическа обстановка.                                  

Двама мъже от Ловеч, на възраст 31 и 18 години са задържани за срок от 24 часа в районното управление на МВР в града по подозрение, че на  03 април са отнели 39 дъски с размери 11х53см и 58 дъски с размери 19х53см. от производствено хале в Северна индустриална зона.

Образувано е досъдебно производство.

36-годишен жител на Ловеч е задържан за срок от 24 часа в РУ Ловеч по подозрение, че в нощта на 02 срещу 03 април е отнел 95 кутии с цигари от магазинна на ул. «Търтовска» в града.

По случая е образувано досъдебно производство.