От ОД на МВР Ловеч съобщават, че на 06 октомври около 20.30 ч. в с.Дерманци, автопатрул на РУ Луковит е спрял за проверка лек автомобил, с водач 24-годишен от с. Български извор. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на наркотични вещества, като пробата му е отчела положителен резултат. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, а по случая е образувано бързо производство и работата продължава.

На 06 октомври, след получен сигнал и последвали оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Тетевен, 42-годишен от Тетевен е установен като съпричастен към извършено неправомерно теглене на парични средства от дебитна карта, принадлежаща на жител на с. Бабинци.  По случая е образувана проверка и работа продължават служителите на РУ Тетевен.

На 06 октомври на територията на Тетевен и Троян е проведена специализирана операция по широкообхватния метод, с цел подобряване на пътната обстановка. В Тетевен полицейските служители са проверили 48 лица и 43 МПС, като за установени нарушения са съставили 1 акт и са връчили 6 ел.фиша. В Троян пътните полицаи са проверили 23 лица и 23 МПС, съставили са 7 глоби с фиш и са връчили 1 ел.фиш.

През почивните дни, служители на РУ Тетевен и РУ Ловеч съвместно с представители наРДГ Ловеч са извършили проверка на ЛРД, на обслужваната от тях територия. В Тетевен са проверени общо 32 участници в ловен излет от две ЛРД. В Ловеч също са проверени 32 ловци от ЛРД в селата Йоглав, Тепава и Деветаки.  Няма констатирани нарушения.