По информация на ОД на МВР Ловеч, двама мъже, на 41 и 39 години са задържани за срок до 24 часа в РУ Троян. Това е станало  след като в хода на работата по досъдебно производство образувано на 6 септември за кражба, част от отнетите вещи са открити в жилище обитавано от двамата в Ловеч.

Кражбата е извършена от помещение ползвано за склад и работилница и разположено в местността “Троянско поле” в Троян. В хода на процесуално-следствените действия криминалисти от РУ Троян и РУ Ловеч са откирили  и иззели по-голяма част от издирваните вещи – 2 лебедки, трамбовка, 4 акумулатора, клещи и машини за рязане на арматура, гориво-смазочни течности, моторна резачка “Щил”, инструменти и други.

Работата по случая продължава.

Полицаи от РУ Тетевен, в хода на специализирана операция насочена срещу наркоразпространението са извършили проверка в частен дом в града, обитаван от 52-годишен мъж. Открити и иззети са 13 кофи със засадени във тях растения от рода на конопа, а в помещение в къщата е открита и суха тревиста маса, с общо бруто тегло 2,5 кг.

При тестване с полеви наркотест веществата са реагирали на канабис. По случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство, а обитателят на имота е задържан за срок до 24 часа и работата по случая продължава.

През почивните дни, в хода на специализирана операция за опазване на обществения ред и набелязани мерки по повод откриването на новата учебна година, луковитски полицаи са иззели 9 пълнитела и 2 електронни цигари със съдържание на “хексахидроканабинол ннс”- от търговски обект в града.

По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.