От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че 22-годишен от Тетевен е задържан за срок до 24 часа в мастното районно управление на МВР, след като на 23 август около 23.00 ч. при управление на лек автомобил в Тетевен е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества.

Пробата е отчела положителен резултат за метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ Тетевен продължават работа.

23-годишен от Ябланица е задържан за управление на превозно средство след употреба на алкохол. На 25 август малко след полунощ, при управление на лек автомобил в с.Брестница мъжът е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол е отчела 1.41 промила в издишания въздух. По случая в РУ Ябланица е образувано бързо производство.

22-годишен жител на с. Градежница е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като на 25 август около 13.00 ч. е установен да управлява мотопед без да притежава свидетелство за правоуправление, а превозното средство е без необходимата регистрация и няма регистрационна табела.

По случая е образувано досъдебно производство.