След проведени оперативно-издирвателни мероприятия служители на РУ Угърчин са установили 5 непълнолетни лица, които са отнели торба с портфейл от възрастен мъж.

На 20 юли около 23.45 ч. в Угърчин, едно от децата е блъснало 88-годишен мъж и са му отнели торбата която е носил, със съдържащи се в нея портфейл със сумата от 160 лв., мобилен телефон, халка с ключове и лична карта. Младежите са взели само паричната сума, а чантата със всички останали вещи е изхвърлена в двор на необитаема къща. Част от отнетата парична сума също е установена и е върната на собственика.  Работа по случая продължава РУ Угърчин, образувано е досъдебно производство.    

В резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Тетевен, 41-годишен е установен като извършител на кражба на велосипед, оставен пред заведение в Тетевен. Отнетата вещ е открита и иззета по съответния ред. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Тетевен.

21-годишен от Ловеч е задържан за срок до 24 часа в местното Районно управление на МВР, след като на 22 юли около 12.20ч. лицето е спряно за полицейска проверка и е установено, че държи метална цилиндрична кутийка (гриндрер) за мелене на марихуана. В цилиндричния съд е намерена суха зелена тревиста маса, която  при тестване с полеви тест е реагирала на канабис, с общо  бруто тегло 0,8 гр. По случая в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и работата продължава.