През почивните дни на територията на областта са регистрирани 5 пътнотранспортни произшествия, при които са ранени 7 човека и са нанесени материални щети по превозните средства съобщават от ОД на МВР Ловеч.

54-годишен, неправоспособен водач на 11 август около 02.30 ч е установен да управлява лек автомобил в района на с. Брестница. Водачът е извършил нарушението в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние, а пробата му за алкохол направена с техническо средство е отчела 1.69 промила в издишания въздух. Водачът не е дал кръвна проба за анализ, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

52-годишна от Луковит е задържана за срок до 24 часа в местното районно управление, след като на 11 август около 11 часа е установена да управлява лек автомобил в града без да притежава свидетелство за правоспособност и в едногодишен срок от наказването й по административен ред за същото нарушение. По случая е образувано бързо производство и служители на РУ Луковит продължават работа.

На 11 август около 10.30 ч., 51-годишен мъж от плевенско село при управление на лек автомобил в Тетевен е спрян за полицейска проверка и пробите за алкохол и наркотици са отчели положителен резултат за амфетамин и 0.83 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът не е задържан по медицински причини, издадени са му талони за медицински анализ на кръвна проба, съставени са и два акта по ЗДвП, а по случая е образувано досъдебно производство.

26-годишен е задържан в РУ Ловеч, след като на 9 август около 23.30 ч. при управление на лек автомобил по ул. «Пано Рогозаров» в града е спрян за полицейска проверка и пробата му за наркотични веществае отчела положителен резултат за наличие на амфетамин. Водачът е дал кръвна проба за хичмичен анализ, а по случая в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство.

Полицейски операции

Луковит – за времето от 20.30 часа на 09 август до 08.30 часа на 10 август на територията обслужвана от РУ Луковит е проведена специализирана операция съвместно със ЗЖУ-Плевен. Полицейските служители са обходили 6 населени места и са извършили проверка на 38 лица и 28 МПС, като по време на операцията не са констатирани нарушения на обществения ред и на ЗДвП.

Ябланица – в събота във връзка с откриването на на ловен сезон 2024-2025г. за дребен дивеч, служители на РУ Ябланица са извършили проверка на ЛРД-Добревци. Общо 12 участници в ловния излет са проверени за употреба на алкохол, като пробите им са отрицателни, не са контатирани и нарушения на ЗОБВВПИ, ЗЛОД И ППЗЛОД.

Троян –  през почивните дни и служителите на РУ Троян са провели операция по повод старта на ловния сезон. Проверени от полицейските служители и от представители на РДГ-Ловеч са ЛРД в с.Борима и с.Врабево, като нарушения не са констатирани.