От ОД на МВР Ловеч информират, че на 26 септември, след проведени поредица от издирвателни мероприятия, служители на РУ Ловеч съвместно с полицаи от РУ Казанлък са установили трима мъже от Казанлък, на възраст 61, 38 и 36 години, като съпричастни към извършена кражба в ловешко село.

На 21 септември в РУ Ловеч е получен сигнал от жител на с.Александрово, че са му отнети два коня и автомобил «Рено». Криминалисти от РУ Ловеч са предприели незабавни действия по откриване местонахождението на животните и превозното средство, като в хода на работата и последвалите процесуално-следствени действия като съпричастни към случая са установени тримата мъже.

Полицаите са открили и иззели и двата коня, а от с. Дебелец –обл. Велико Търново е иззето и превозното средство. По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ Ловеч продължават работа.

Открит е противозаконно отнетия в началото на седмицата от улица в Ловеч товарен автомобил «Мерцедес». След проведени издирвателни мероприятия от служители на РУ Ловеч и оказано съдействие от РУ Севлиево, превозното средство е открито с поставени на него регистрационни табели, издадени за друго МПС.

Първоначално за срок до 24 часа по ЗМВР са задържани двама мъже и жена, като впоследствие 40-годишен от Враца е привлечен в качеството на обвиняем и с постановление на наблюдаващ прокурор от РП-Ловеч е задържан за срок от 72 часа. Работата по случая продължава.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.