На 09 юни при специализирана операция, с участието на служители от сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОД МВР-Ловеч и ЗЖУ Плевен, е извършена проверка в търговски обект в с. Галата, където са открити и иззети 6820 къса цигари с акцизен бандерол, но без да бъде предоставено  разрешително за търговия с акцизни стоки -тютюневи изделия. По случая в РУ Тетевен е образувано преписка и работата продължава.

 Служители на РУ Луковит са иззели 73 различни по вид артикули /дрехи и обувки/ от търговски обект в града, в хода на специализирана операция за противодействие на разпространението, продажбата и неправомерното използване на чужди търговски марки и на стоки имитиращи известни марки- „adidas“, „nike“, „guess“, „puma“, „calvin klein“ и „karl lagerfeld“ „hugo boss“ – използвани в търговската дейност, без съгласието на притежателя на изключителното право. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 60-годишен от Ловеч е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 09 юни около 19.40ч. при управление на лек автомобил  по пътя за с.Дълбок дол е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че шофира след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.43 промила. По случая е образувано бързо производство и РУ Троян продължава работа.