Политическа партия „Възраждане“ обяви своята листа кандидати за народни представители от 11 МИР Ловеч на пресконференция в Регионалния пресклуб на БТА в Ловеч. Организационен секретар на партията инж. Николай Дренчев представи водача на листата инж. Красимира Цекова, както и присъстващи кандидати – Станислав Николов /втори в листата/, Марин Генов /четвърти/ и Милен Белев /пети/.

„Възраждане” има стабилна и последователна политика по отношение на кандидатите за доверието на народа и в 31-те избирателни района в страната има абсолютна приемственост от предишните и по-предишните избори. Това важи и за 11-ти МИР – Ловеч, каза Дренчев. Партията и подкрепата към нея растат последователно и методично. Хората в нея не са политически еднодневки и надеждата е, че на тези избори, партията ще прескочи 4-процентовата бариера и ще стане парламентарно представена политическа сила.

Според Николай Дренчев, за българският народ това е изключително важно, тъй като “Възраждане” е носител на поглед към света, по-различен от всички до момента парламентарно представени партии. Той обясни, че партията му поставя на първо място националните интереси пред участието в каквито и да било съюзи.
Водачът на листата в 11-ти МИР Красимира Цекова посочи, че причината да се включва в предизборната кампания е, че не може да гледа безучастно “как управляващите провеждат политика в разрез с българския национален интерес”. Според нея правителствата се сменят, а политиката по основните въпроси продължава да бъде една и съща и тя не е в интерес на България. “Време е в управлението на държавата да влязат хора, които имат сила и смелост да защитават интересите на българите, заяви още водачът.
Николай Дренчев посочи, че на предходните избори Троян е общината, в която ПП “Възраждане” има най-висок резултат – почти 5 процента. Затова в листата с кандидатите за депутати има трима души от планинската община. Това са Станислав Николов /втори/, Георги Нешев /шести/ и Мариян Марков /десети/.
Останалите кандидати са Бисер Линков /трети/, Марин Генов /четвърти/ и Милен Белев /пети/, Людмил Матев /седми/, Весела Иванова /осма/, Ивайло Иванов /девети/.
Средната възраст на листата е 44 години – опитни и зрели хора, но и в апогея на своите сили и енергия, когато могат да направят много за България, каза още Дренчев.