Община Троян, „Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата – Орешак“ ЕООД и Кметство с. Орешак, Ви канят да участвате на тазгодишното издание на Традиционния панаир в с. Орешак, по повод  храмовия празник на манастира – Успение на Пресвета Богородица. Традиционният панаир на занаятите ще събере за поредна година майстори занаятчии и търговци от цялата страна от 15 до 18 август 2024г.

На панаира ще бъдат обособени три зони:

  • Зона за занаятчии, наречена „Улица на занаятите“;
  • Зона за търговия, за продажба на стоки от битов характер;
  • Зона за забавление на деца.

„Улицата на занаятите“ ще бъде организирана от Община Троян върху имот – общинска собственост, представляващ участък от ул. „Стара планина“ от Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата към механа „Горски кът“. Задължително условие за участие в „Улица на занаятите“ е участниците да притежават валидно Майсторско свидетелство/диплома, удостоверяващо/ща квалификация в областта на изкуствата или занаятите.

ВАЖНО! Терените за ползване са с размер 3 х 3 м., върху които участниците разполагат собствени шатри тип „хармоника“ с размер 3 х 3 метра.  За естетическия вид на организираната търговска площ, очакваме от Вас шатрите да бъдат в бял цвят.

„Зоната за търговия“ ще бъде организирана от Община Троян върху имот – общинска собственост, представляващ участък от  ул. „Стара планина“ от  механа „Горски кът“ в посока към гр. Троян (до стария съвет).

ВАЖНО! Терените за ползване са с размер 3 х 3 м., върху които участниците разполагат собствени шатри тип „хармоника“ с размер 3 х 3 метра. За естетическия вид на организираната търговска площ, очакваме от Вас шатрите да бъдат в бял цвят.

„Зона за забавление на деца“ще бъде организирана от „Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата – Орешак“ ЕООД.

   

Срок за изпращане на заявките за участие до 17.00 ч. на 02.08.2024 г.

„Улица на занаятите“  и Зона за търговия“

– по имейл: pnaydenova@troyan.bg  или на място в Информационния център на Община Троян. Заявка за участие можете да намерите  на сайта на Община Троян   www.troyan.bg.     

„Зона за забавление на деца“ – по имейл: office@fairoreshakbg.com или на място в „Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата“ ЕООД – с. Орешак с входящ номер. телефон: 0888 008411 – Меглена Тодорова, „НИХЗИ-Орешак”.

 

Заявления, подадени след 17.00 ч. на 02.08.2024 г., няма да бъдат обработвани.

Приемат се заявления за участие само за целия период на провеждане на панаира. Всеки кандидат има право да заяви участие само за един терен.

Местата са ограничени  и се разпределят до тяхното изчерпване.

Потвърждение за участие от организаторите: 05.08 и 06.08.2024г.   

След потвърждение от организаторите на съответната зона, в срок до 17.00 ч. на 09.08.2024 г. всеки участник в зависимост от зоната за участие, заплаща съответната такса, както следва:

 

 

 

 

За „Улица на занаятите“ и „Зона за търговия“  – заплаща такса, както следва:

На Община Троян по банков път за такса участие, за терен 3х3 със собствена шатра – 72,00 лв.

Банкови данни: IBAN: BG92UBBS81558420008108

BIC: UBBSBGSF

БАНКА: „ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА“ АД

Основание за плащане: код 448008

Открита търговска площ – „Панаир с. Орешак, 2024 г.“

 

На „Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата – Орешак“ – ЕООД по банков път  такса за услуга – 86,40 лв., с ДДС.

Банкови данни: IBAN: BG54 IORT81381000403900

BIC: IORTBGSF

БАНКА: „ИНВЕСТБАНК “ АД

Основание за плащане: Цена за услуга – „Панаир с. Орешак, 2024 г.“

 

За „Зона за забавление на деца“  

Таксата се заплаща на „Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата – Орешак“ – ЕООД по банков път – 6 лв./кв.м. на ден, с  ДДС, като заявителя уточнява необходимата площ за ползване в заявлението за участие. (Допускат се само детски люлки, батути и детски атракциони.)

Банкови данни: IBAN: BG54 IORT81381000403900

BIC: IORTBGSF

БАНКА: „ИНВЕСТБАНК “ АД

Основание за плащане: Цена за услуга – „Панаир с. Орешак, 2024 г.“

 

Копие от платежния документ да се представя в деня на настаняването. В заявлението за участие задължително се попълват данни за фактуриране. За физически лица- три имена, ЕГН и адрес, за юридически лица- наименование, ЕИК, МОЛ и адрес. Фактурите за заплатена такса се получават от администрацията на „Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата – Орешак“ – ЕООД до 19.08.2024г.

 

          Настаняване и монтиране на оборудване се осъществява  само от 09.00 до 17.00 ч. на 14.08.2024 г. Участниците, които не се явят в указания ден не се настаняват, а отредените места се преразпределят.

 

Освобождаване на терените и демонтиране на оборудване не по-късно от 20.00ч. на 18.08.2024 г.

Допълнителна информация може да получите, както следва:

– за участие в „Улица на занаятите“ и  „Зона за търговия“  на телефони:               0876 462 901; 0670 / 68 037; – Пламена Найденова, Община Троян;

– за участие в „Зона за забавление на деца“  на телефон: 0888 008411 – Меглена Тодорова, „НИХЗИ-Орешак”.

Бъдете част от празничния дух на събитието!

 

 

 

ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ

  1. Не се допуска монтирането на шатри с размери, различни от определените терени.
  2. Всеки ползвател на терен се съобразява с отреденото му пространство след потвърждение за участие.
  3. Стоката, маси, стелажи и други предмети, свързани с дейността, се разполагат в шатрата на участника, в рамките на определената площ.
  4. В случай, че се установи, че участник е подал невярна информация в заявката относно предлаганите изделия, демонстрация или изискуеми документи, ще бъде отстранен.
  5. Не се допуска ползването на музика в шатрите.
  6. Не се допуска достъп на превозни средства в зоната на панаира, с изключение на часовете за настаняване и напусканеи часовете определени за зареждане на стоки               06:00 – 09:00ч.
  7. Съгласно българското законодателство всеки участник е длъжен да притежава касов апарат и Община Троян не носи отговорност за извършени данъчни нарушения от страна на участниците.
  8. Всеки ползвател на открита търговска площ задължително почиства отпадъците си и ги изхвърля в най-близкия контейнер.
  9. Община Троян не подсигурява резервиране на паркоместа.

 

ВАЖНО!

  1. При възможност за електрическо захранване, включването и изключването от него, се извършва в присъствието на служител на общинска администрация. Удължителите, които се използват, трябва да бъдат собствени, изправни и обезопасени.
  2. За осветление не се допускат мощни прожектори, препоръчително е използването на лед осветление.
  3. Изрично се забранява включването на електроуреди!
  4. Изрично се забранява преотдаването на нает терен на трети лица !
  5. След заплащане на таксата за участие, същата НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА при наемане или напускане на терена.
  6. Изрично се забранява продажбата на стоки с политическа насоченост, свастики и нацистки символи, с еротичен характер или с порнографско съдържание,както и сувенири и изделия с църковни мотиви.
  7. Не се приемат заявки и такси за участие извън определените срокове и в дните на провеждане на мероприятието.