obshtinalovech2602151УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Община Ловеч изпълнява проект „Техническа помощ за подготовка на инвестиционни проекти в подкрепа на следващия програмен период 2014-2020г.”, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013”.
В рамките на проекта ще се изготвят инвестиционни проекти за следните обекти:
1. Преустройство и реконструкция на сградата на Младежки дом, гр. Ловеч
2. Рехабилитация на Зоопарк, гр. Ловеч
3. Преустройство и рехабилитация на Покрит мост, гр. Ловеч
4. Преустройство на сградата на фондохранилището на Художествена галерия-Ловеч и Регионален историческия музей-Ловеч
5. Реконструкция и рехабилитация, вкл. въвеждане на енергоспестяващо улично осветление на ул. „Крайречна”, ул. „Осъмска” и ул. „Баховско шосе”
6. Рехабилитация и нови пространствени решения на пешеходната зона в централна градска част и рехабилитация на площад  „Тодор Кирков”.
Към настоящия момент са проведени процедури за избор на проектанти по реда на ЗОП и са сключени договори за изпълнение на поръчката.  Предстои провеждане на две обществени обсъждания.

На първото обществено обсъждане  избраните изпълнители (проектанти) ще представят два варианта на обемно-пространствено решение на всеки обект, както следва:
За обекти № 1, 3 и 6 – на 08.04.2015г. от 15,00 часа в Зала № 109 на Дом „Преслав”, ул. „Търговска” № 24 в гр.Ловеч
За обекти  № 2 и 4 – на 15.04.2015г. от 15,00 часа в Зала № 109 на Дом „Преслав”, ул. „Търговска” № 24 в гр.Ловеч.

Във връзка с гореизложеното, Ви каним да вземете участие в обсъжданията, на които ще се представят вариантите на проектни решения за обектите. Всички идеи и предложения на гражданите, институциите, неправителствените и професионалните организации ще бъдат взети предвид от проектантите и представени на второто обществено обсъждане, което ще се проведе в 10-дневен срок след първото и на което  ще се приемат окончателните параметри за изработването на проектите.

За датата и часа на второто обществено обсъждане ще Ви информираме допълнително.

Участието и мнението Ви е важно за нас не само като екип за управление на проекта, но и за всички граждани, за да направим града си по-хубаво място за работа и живот.

Благодарим Ви предварително и очакваме Вашето присъствие!