На 31 август 2024 г. от 20:00 часа Народно Читалище “Бъдеще” в кв. Острец, гр. Априлци, ще бъде домакин на незабравим концерт на изключителния български класически китарист Павел Ралев. Известен със своето поетично и вдъхновяващо изпълнение, Павел Ралев е описан от легендарния китарист Джон Уилямс като „поет на китарата“ и е утвърдено име на международната концертна сцена.

През 2023 г. Павел бе удостоен със званието Сътрудник на Кралската Музикална Академия в Лондон за своя значителен принос към музикалната професия. През същата година той направи своя дебют в прочутата зала Уигмор Хол в Лондон, получавайки изключително признание от световната критика.

Кариерата на Павел е белязана от множество успехи, включително победата в Международния Китарен Конкурс в Аделаида през 2021 г. и участия в престижни фестивали в Австралия, като Международния Фестивал на Китарата в Аделаида и Международния Музикален Фестивал в Канбера. Неговите изпълнения са описвани като „зашеметяващо красиви“ и „поразителни“, а композитори като Дейвид Матюс и Джейсън Ногани са посветили свои произведения на него.

Репертоарът на Павел Ралев включва транскрипции за класическа китара на произведения от Й. С. Бах, Оливие Месиен, Тери Райли и Арво Перт, като неговата интерпретация на Втората партита за цигулка от Бах му носи наградата „Бах“ на Международния Конкурс в Кобленц през 2020 г. През декември 2024-та Павел ще даде премиера на нов концерт за китара и оркестър от именития български композитор Росен Балкански на Международния Китарен Фестивал в Плевен.

Павел Ралев продължава да впечатлява публика и критици по целия свят с уникалния си стил и дълбока емоционална връзка с музиката. Концертът в Народно Читалище “Бъдеще” в гр. Априлци е рядка възможност за българската публика да се наслади на изпълнението на този изключителен музикант на живо.

Не пропускайте тази вълнуваща среща с „поета на китарата“ Павел Ралев на 31 август 2024 г. от 20:00 часа в Народно Читалище “Бъдеще”, кв. Острец, гр. Априлци.