Как може да изглежда детска площадка

Не бих правил компромис с качеството на живот на нито един ловчалия“, категоричен е кандидатът за кмет

“А в Ловеч кога?” е един от въпросите, които жителите на града задават много често при срещите си с кандидата за кмет Искрен Арабаджиев. И този въпрос се отнася за всичко – инфраструктура, озеленяване, чистота или казано накратко – превръщането на града в чисто, приветливо и сигурно място за живот. Според Арабаджиев е недопустимо дейностите, които зависят изцяло от кмета, толкова години да се изпълняват под всякаква критика. А те са най-видимият резултат от неговата работа.

Кандидатът за кмет споделя опита си като част от ръководството на един от най-големите столични райони – „Студентски“, където е участвал в успешното изграждане на организация за поддръжка на зелените площи, междублоковите пространства, детските площадки и спортните игрища, както и работата по сигналите на гражданите.

Обратната връзка на жителите на района ни показваше, че сме на прав път. Този опит ще пренеса и в Ловеч. Убеден съм, че можем да използваме по-добре ресурса на Общината в частта за озеленяване и чистота: да купим нова техника и екипировка, да създадем мотивиран екип, който да започне реална поддръжка на междублоковите пространства и парковете в града. С добра организация можем ефикасно и качествено да поддържаме и гробищните паркове, които в момента са оставени като отговорност на кметовете на селата без да им се дават необходимите средства и техника.”, казва Арабаджиев.

Искрен Арабаджиев поставя акцент и върху детските и спортни площадки в Ловеч, които липсват на много места, а там, където ги има – не са поддържани. Той подчертава, че не трябва да се примиряваме с това, а децата на Ловеч трябва да имат шанс да играят и спортуват в чиста, приветлива и съвременна среда.

За да се справя Общината бързо и ефективно с тези и други проблеми, с които ловчалии се сблъскват ежедневно, Искрен Арабаджиев планира да създаде нов отдел, който да работи приоритетно по тези проблеми и сигналите на гражданите. Кандидатът подчертава, че екипът трябва да е постоянно на терен, да се самосезира за проблемите още преди те да са подадени и да работи по отстраняването им. Той поема ангажимента, че сигналът на всеки един гражданин ще бъде разгледан, разрешен и ще получи обратна връзка, независимо дали става въпрос за: дупка на улицата; неработещо осветление; счупени контейнери за боклук; опасно дърво; неподдържани зелени площи; непочистена или липсваща шахта; изоставен павилион или постройка; излязло от употреба МПС върху общински терен. А когато сигналът не влиза в правомощията на общинската администрация, той се ангажира да го изпраща до отговорната институция и ще изисква проблемът да се разреши максимално бързо. Искрен Арабаджиев допълва, че няма да остава сигналите да потъват в институциите и ще търси обратна връзка, докато не види окончателни резултати.

Аз не бих правил компромиси с качеството на живот на нито един ловчалия и градската среда. А ти?“, категоричен е Арабаджиев. „Можеш да избереш кмет, чийто приоритет ще бъде твоят проблем, като на 29 октомври гласуваш с номер 66 за Искрен Арабаджиев. За ново начало на Ловеч.“, допълва кандидатът за кмет.

 

Платена публикация по договор