Хванати са и двама пияни шофьори с 1.27 и 2.39 промила

От ОД на МВР Ловеч съобщават, че в събота около 00.05 часа, на път gab 1164 при км 19+400, 21-годишен, неправоспособен при управление на лек автомобил по прав пътен участък е загубил контрол над превозното средство и се е обрънал на дясната си страна, след което превозното средство се е запалило и изгоряло. При инцидента няма сериозно пострадали хора, като с охлузни рани е 16-годишен пътник от автомобила.

След произшествието водачът е тестван за алкохол, като пробата му направена с техническо средство е отчела 1.27 промила в издишания въздух. По случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 13 април около 02.00 часа в Тетевен, полицейски служители са спрели за проверка лек автомобил, с водач 72-годишен мъж. Водачът е тестван за алкохол, като пробата е отчела 1.34 промила в издишания въздух. Дадена е кръвна проба за анализ. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано бързо производство и РУ Тетевен продължава работа.

29-годишен, неправоспособен е задържан за срок до 24 часа в РУ Ябланица, след като на 14 април около 18.50ч. при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.

По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

41-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 14 април около 22 часа при управление на лек автомобил по ул. «Княз Имеретински» в Ловеч е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол е отчела 2.39 промила в издишания въздух. По случая в РУ Ловеч е образувано бързо производство и работата продължава.