На 28 януари около 01.00ч. след получен сигнал, служители на РУ Луковит са посетили адрес в с. Бежаново, където е възникнал конфликт между двама местни жители, съобщават от ОД на МВР Ловеч. Един от мъжете е бил във видимо нетрезво състояние и агресивен както към опонента си така и към пристигналите на място полицейски служители и е отказал да изпълни многократно отправено към него полицейско разпореждане.

Мъжът, който е на 32-години е задържан за срок до 24 часа в помещение за временно задържане в РУ Луковит, съставен му е акт по чл.257, ал.1 от ЗМВР и е предупреден писмено с протокол по чл.65 от ЗМВР.

На 27 януари за времето от 10.00ч. до 18.00ч. на територията обслужвана от РУ Тетевен е проведена специализирана операция, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 77 МПС и 94 лица и за установени нарушения по ЗДвП са съставили 2 акта и 8 глоби с фиш.

В периода от 20 до 27 януари на територията на община Троян е проведена специализирана операция насочена срещу битовата престъпност и за подобряване на пътната обстановка в региона. В хода на предприетите действия полицейските служители са проверили 242 лица и 228 МПС, като за установени нарушения са съставили 19 акта и 54 глоби с фиш по ЗДвП, 11 акта по други закони и 3 лица са задържани.

На 28 януари служители на РУ Ловеч и ДГС-Ловеч са извършили проверка на ЛРД в гр.Летница и с.Крушуна. Проверени са общо 14 ловци участващи в ловните излети, като особено внимание е обърнато на правилното транспортиране на огнестрелното оръжие и поставянето на заключващо устройство на спусковата скоба. Няма констатирани нарушения.