На 21 юли около 18.45ч. на път 357 с посока на движение към с. Орешак, 26-годишен при управление на лек автомобил и подаден сигнал за спиране със стоп палка от полицейски служители не е спрял и е продължил движението си в дясно, по път с бетонна настилка /водещ към фирма/ и несъобразявайки скоростта си с релефа на местността, на лява крива излиза в дясно от пътя, където се е преобърнал.

При произшествието са нанесени материални щети по превозното средство и леко е пострадало малко дете, което е пътувало в колата. Детето е прегледано в МБАЛ-Троян и е освободено за домашно лечение.

Водачът през цялото време е оказвал съпротива да му бъде оказана помощ. Отказал е да бъде тестван за наркотици, а пробата му за алкохол направена с техническо средство е отчела 2.13 промила в издишания въздух. По случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство, лицето е задържан за срок до 24 часа и работата продължава.

На 23 юли около 18.00ч. на пътя от с. Орляне към с. Радювене, 26-годишен при управление на лек автомобил е напуснал пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво. Водачът е леко пострадал, прегледан е в болница и е освободен. Пробата му за алкохол е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДвП.

На 23 юли около 20.00 ч. на път II-35 Троян-Ловеч, 67-годишен при управление на лек автомобил и извършване на маневра свързана с навлизане в съседна пътна лента, за да завие наляво за навлизане по друг път, не се е съобразил с преминаващия покрай него мотоциклет, с водач 47 годишен и го блъска.

И двамата водачи са невредими, нанесени са материални щети по превозните средства. Пробите им за алкохол са отрицателни, а пътни полицаи от сектор «Пътна полиция» при ОД МВР-Ловеч са съставили акт за нарушение на ЗДвП на водача на лекия автомобил.

На 21 юли около 18.10ч. в с. Дерманци за полицейска проверка е спрян лек автомобил, с водач 48-годишен мъж. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, като пробата е отчела резултат от 2.17 промила в издишания въздух. Задържан е за срок до 24 часа в РУ Луковит, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

29-годишна жена е задържана за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 21 юли около 21.40 ч. в с. Карлуково е установена да управлява лек автомобил без да притежава свидетелство за правоуправление в съответната категория и в едногодишен срок от наказването и по административен ред за същото нарушение. Жената не е задържана в местното районно управление поради здравословни причини. РУ Луковит продължава работа по случая, образувано е досъдебно производство.

56-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 22 юли около 18.00ч. в с. Румянцево е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол направена с техническо средство е отчела 2.63 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство и РУ Луковит продължава работа.

На 21 юли на територията обслужвана от РУ Троян е проведена специализирана операция, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 74 лица и 62 МПС, като за установени нарушения са съставили 1 протокол по чл.65 от ЗМВР, 5 протокола по чл.81 от ЗМВР, проверен е 1 пункт за черни и цветни метали, 2 автоморги и 2 търговски обекта. За установени нарушения са съставени 3 акта по ЗДвП и е образувано 1 ДП. Съвместно със служители на РДГ Ловеч и СЗТПДГС Троян са проверени 7 МПС превозващи дървесина, 3 склада за  обработка на дървесина и 1 действащо сечище в частен горски фонд, като са констатирани 3 нарушения на Закона за горите, касаещи съхранение и превоз на 16 пространствени куб.метра дървесина без документи доказващи законния и произход, за което служителите на РДГ са съставили констативни протоколи и  предстои съставянето на акт по Закона за горите.

На 21 юли за времето от 09.00ч. до 17.30ч. специализирана операция е проведена и на територията на Ловеч.  Полицейските служители са обходили 10 населени места, проверили са 30 МПС и 48 лица и за установени нарушения са съставили 8 глоби с фиш по ЗДвП и е образувано 1 досъдебно производство. Проверени са още 3 заложни къщи, 3 пункта за черни и цветни метали и 2 автоморги.