39-годишен от с. Брестница е задържан за срок до 24 часа в РУ Ябланица, съобщават от ОД на МВР Ловеч. Причината е непристойно поведение, след като вчера по обяд е буйствал и грубо е нарушавал обществения ред в селото. Мъжът е възпроизвел и изстрел с незаконно притежаван пистолет по указателна табела. В РУ Ябланица е образувано досъдебно производство по чл.325 ал.2 от НК, а незаконно притежаваното оръжие е иззето по съответния ред. Работата по случая продължава.

Вчера, след получен сигнал, служители на РУ Тетевен са извършили проверка в частен дом в с. Градежница, където е установен 72-годишен мъж,  в момент на  изваряване на етилов алкохол в работещо съоръжение. Мъжът не е представил разрешително по ЗАДС, след което съоръжението е иззето заедно с извареното количество алкохол. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Тетевен.

Полицейски операции

Тетевен – на 07 март на територията на града е проведена полицейска операция по широкообхватния метод, в хода на която за 2 часа са проверени 35 лица и 29 МПС и за установени нарушения са съставени 5 глоби с фиш.

Ябланица – за времето от 02 до 06 март на територията на общината са проверени 208 лица и 261  МПС, като са констатирани общо 73 нарушения, за които са съставени 12 акта и 47 глоби с фиш.