От ОД на МВР Ловеч съобщават за множество пътни инциденти станали през почивните дни на територията на област Ловеч. На 02 септември в 05.30 часа, на ПП I-4 в района на с. Български извор, 35-годишен при управление на лек автомобил е навлязъл в насрещната лента за движение и се е ударил челно в движещия се в посока Варна друг лек автомобил, с водач 40-годишна жена.  При сблъсъка са пострадали водачката и 64-годишна пътничка, която я е придружавала в превозното средство.  Двете са прегледани в болнично заведение, като опасност за живота им няма.

Водачът на другото превозно средство също е прегледан и е освободен за домашно лечение.

Пробите за алкохол на водачите са отрицателни, като е установено, че мъжът е шофирал след като свидетелството му за правоуправление на МПС е било отнето. Той е отказал проба за наркотици. По случая е образувано досъдебно производство и работа проджават служителите на РУ Тетевен.

На 02 септември около 18.30 ч. в с. Терзийско, 52–годишен при управление на лек автомобил и маневра завиване наляво, не е пропуснал насрещно движещия се направо 30-годишен велосипедист, като между превозните средства е последвал сблъсък. Велосипедистът е прегледан в болница, където е констатирано, че е с охлузна рана на коляното, а водачът на лекия автомобил е тестван за алкохол и пробата му е отчела 1.54 промила в издишания въздух.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян и са му съставени два акта за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо производство и работа продължава РУ Троян.

На 02 септември около 12.10 часа в землището на с. Слатина, 39-годишен при управление на лек автомобил не е спазил пътен знак Б2 и със страничната част на автомобила си е ударил движещия се по пътя с предимство товарен автомобил „Рено“, с водач 41-годишен мъж.

При инцидента са пострадали водачът и пътник от «Рено»-то, а водачът и пътници от лекия автомобил са без съществени наранявания. Пробите за алкохол и наркотици на водачите са отрицателни, а по случая в РУ Ловеч е образувано бързо производство.