От ОД на МВР Ловеч съобщават, че в РУ Луковит е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 56-годишен от гр.Червен бряг, който около 22.30ч. на 23 май е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания възду 2.47 промила. Работа по случая продължават служителите на РУ Луковит.

40-годишен от Плевен е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 24 май около 16.30ч. е установен да управлява лек автомобил в центъра на града след употреба на норкотични вещества- кокаин. Водачът е дал кръвна проба за химичен анализ, а по случая в РУ Луковит е образувано досъдебно производство и работата продължава.

32-годишен е задържан в РУ Ловеч, след като на 24 май около 09 часа на улица в града е спрян за полицейска проверка и е установено, че в чантичката си държи опаковка с бяло кристалообразно вещество. При тестване с полеви наркотест веществото, което е с бруто теглото 9.2 грама е реагирало на метамфетамин. По случая в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство.

55-годишен е задържан в РУ Ловеч за шофиране след употреба на алкохол. На 26 май около 18.00ч. при управление на лек автомобил мъжът е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол направена с техническо устройство е отчела 1.95 промила в издишания въздух.  По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

На 26 май около 22.40 часа, на ул.”Г.С.Раковски” в Троян автопатрул на РУ Троян е спрял за проверка лек автомобил, с водач на 39-години. Мъжът е тестван с техническо средство за употреба на наркотични вещества, като пробата е отчела положителен резултат за амфетамин и метамфетамин.

Последвала е проверка на превозното средство, при която полицаите са открили пакетче с бяло кристалообразно вещество, с приблизително тегло 1 грам. При тестване с полеви наркотест веществото е реагирало на кетамин. Мъжът е задържан, а по случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство.