И днес нова порция пияни и дрогирани шофьори са седнали зад волана, заплашвайки живота и здравето на деца и възрастни. От ОД на МВР Ловеч съобщават, че 29-годишен от с. Торос е задържан в РУ Луковит, след като на 23 март около 15.00 ч. при управление на лек автомобил в селото е спрян за полицейска проверка и пробата му за наркотици, направена с техническо средство, е отчела употреба на амфетамин и метамфетамин.

Мъжът е дал кръв за химически анализ. По случая в РУ Тетевен е образувана предварителна проверка и работата продължава.

В РУ Луковит е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 44-годишен жител на града, който на 23 март е установен да управлява мотоциклет в Луковит без да притежава СУМПС /отнето е по административен ред на 24.10.2022 год./ Работата по случая продължава.

42-годишен от Ловеч е задържан за срок до 24 часа в местното Районно управление на МВР, след като вчера около 14.30 ч., управлявайки лек автомобил по бул. «В.Търново» в Ловеч е спрян за проверка и при тестване с Дръг тест е отчетена употреба на наркотични вещества.

По случая е образувано бързо производство и работа продължават служителите на РУ Ловеч.

Мъж е задържан за шофиране след употреба на алкохол. На 23 март около 23.00 ч., 46-годишен при управление на лек автомобил в Тетевен е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол, извършена с техническо средство, е отчела 1.41 промила в издишания въздух. Водачът не е дал кръвна проба за медицинско изследване.

Задържан е за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.